tiistai 6. joulukuuta 2011

Lepo vaan.

Nyt mamma lepää. Ei sentään haudalla vaan ihan tässä kotoisella sohvalla. Yksiön vuokralaisen ei liene tyytyväinen oloihinsa, niinpä joudutaan käymään neuvotteluita vuokra-ajan pituudesta. Virallisestihan vuokra-aika loppuisi suunnilleen kuukauden kuluttua, mutta mutta. Tässä nyt on reilut parisen viikkoa asukas pakkaillut tavaroitaan häipyäkseen yllättäen.. Hävytöntä kerrassaan, sillä mielellään mamma kävisi vaikkapa koulunpenkkiä kuluttamassa ja muutenkin pelkkä kyljen kääntäminen ja ajan kuluttaminen on melkoisen hermoja rassaavaa..

Siinä siis mamman tämän hetken kuulumiset. Tylleröt voivat hyvin. Kolmonen on avannut sanaisen arkkunsa, josta pulppuaa mamman arkea ilahduttavia tulkintoja nykysuomenkielestä. Viimeisimpiä uutuuksia ovat mm. hepuli, pompula, akkahoo (Pikkumyy), harri (kirahvi), enkeli jne. Kaveri päästelee ärriä ihan urakalla, onneksi ärräpäiltä sentään säästytty. Myös puolitoistavuotiaille harvinaisempi S-kirjain tulee kuin vettä vaan, sen sijaan muutama muu hyödyllinen äänne puuttuu.. Niitä odotellessa!

Tänään tehtiin itsepäisyyspäivän kunniaksi kenttätutkimusta aiheesta, kuinka monta kananmunaa säilyy ehjänä kymmenen munan kennosta, jos kolme vuotias Kakkonen kantaa sen muovipussissa reilun kymmenen metrin matkan eteisestä keittiöön. Uteliaille kerrottakoon: yksi. Onneksi juuri ne kananmunat olivat ne, joita sieltä kaupasta ukkeli lähti hakemaan :)

Ykkönen ilmoitti muuten tässä taannoin että sillä on päiväkodissa poikakaveri. Joo-o, mikäpäs siinä, puolta vuotta vajaa viisivuotiaalla ehkä vielä saakin olla. Eilen tosin tuli ilmoitus että on kaks poikakaveria. Sielläpä ne mahtuvat olemaan. Ykkösen ihmisluokitus muutenkin on vähän erikoinen. On tyttöjä, jotka ovat lapsia. Sitten on joko äitejä tai isiä, jotka ovat ihmisiä. Lapset eli tytöt sen sijaan eivät ole ihmisiä. Pojat eivät ole lapsia eivätkä ihmisiä, pelkästään poikia. Loogista, eikö?! Tähän lienee syynä se, ettei Ykkösen lähimmässä kasvuympäristössä ole kovinkaan montaa poikalasta.

Mutta nyt, mamma raahaa itsensä lepoasentoon makuuhuoneeseen. Päivän ja yön muuten erottaa sillä että päivällä pötkötetään sohvalla ja yöllä sängyssä. Pitäähän se joku ero sentään olla!

1 kommentti:

  1. :D voi mainiota! vielä kun en es ole kerennyt lukemaan näitä, mutta mie korvaan kyllä sen. Muuten kävinpä muutaman sanasen kirjoittamassa omaakin nyt ja jahka kerkiän kirjoittelenpa lisää :)

    VastaaPoista